Ia o cană cu ceai fierbinte, așază-te în fotoliu și imaginează-ți: ești la nunta ta! După atât de multe luni de planificări, de bucurie când ai găsit fix ce îți doreai, de invitat verișoare sau de sfaturi date de prietena cea mai bună, a sosit momentul mult așteptat! Ești acolo unde natura ți-e altar, unde tu și toate invitatele aveți suficient loc să vă învârtiți rochiile și unde totul e nou: iarba, locul, emoția.

Iar după atâtea daruri de la invitați, știi cine s-ar mai bucura nespus de un cadou în ziua nunții tale? Natura în mijlocul căreia vei sărbători! Iar darul poate fi o nuntă cât mai sustenabilă: fie că e vorba de flori, de alte decorațiuni sau poate chiar de rochia de mireasă. Dar astăzi ne ocupăm de florile și buchetele pe care le poți avea la nuntă.

Ce-ar fi, ca în ziua ta de sărbătoare, să lași florile proaspete și naturale doar albinelor? Astfel, poți considera mierea lor ca un dar pentru luna voastră de… miere.

1. Flori de hârtie. Poți apela cu ușurință la decorațiuni florale sustenabile din hârtie, care vor arăta minunat într-o locație boemă, dar și urbană în același timp.

2. Flori din lemn. Alegând astfel de flori, nu doar că poți face un dar naturii, ci și propriilor tăi invitați, care pot lua florile ca mărturie. Astfel, decorațiunile nu vor fi aruncate și pot duce mai departe amintirile acestei zile.

3. Flori uscate. Poate îți plac hortensiile, lavanda și spicele de grâu, caz în care le poți avea în buchetul de mireasă, dar alege-le pe cele deja uscate.

4. Buchet de fructe. Un astfel de buchet poate fi integrat într-o nuntă tomnatică cu miros de dulceață, de mere și în sunet de foșnet de frunze.

5. Confetti din petale. Fie că vei avea flori naturale sau uscate, petalele căzute pot fi transformate în confetti pe care le poți arunca inclusiv în mijlocul bătăturii, fără să îți faci griji că va trebui să scoți mici bucăți de hârtie sau plastic dintre firele de iarbă.

Iar partea bună este că poți lăsa toate aceste idei să te inspire în perioada care urmează, în miros de zăpadă proaspătă și scorțișoară. Iar dacă ai nevoie de inspirație și pentru alegerea unei locații potrivite sărbătorii tale, știm noi un Loc care abia așteaptă să fie decorat sustenabil!